ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Κυριαζή Μαρία είναι εργοθεραπεύτρια και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και διαμένει. Το 2008 εισήχθη στο τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, απ᾽ όπου αποφοίτησε το 2013.

Έχει εξειδικευτεί στην Παιδιατρική Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.), την αντιμετώπιση της Δυσγραφίας, την μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης TEACCH και την χορήγηση του αξιολογητικού εργαλείου Miller Assessment Test για παιδια προσχολικής ηλικίας. Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια πρακτικής φοιτητών Εργοθεραπείας.

Από το 2013 εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια κατ᾽ οίκον και σε κέντρα ειδικής αγωγής, με παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός, η διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, διαταραχές της κινητικής λειτουργίας και διάφορα σύνδρομα. Ἐχει δημοσιεύσει άρθρα που σχετίζονται με τα παιδιά και την εργοθεραπεία και είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας: https://ergotherapeiakids.com

Κυκλοφορoύν από την ίδια το μυθιστόρημα με τίτλο «Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη» από τις εκδόσεις Πνοή και τα βιβλία «Οδηγός Σχολικής Προετοιμασίας για την Α' Δημοτικού» και «ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ- Μια εργοθεραπευτική ματιά και ασκήσεις αντιμετώπισης» από τις εκδόσεις Upbility.