ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ; ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

2021-05-06

Τι πιο ωραίο για τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι να περνάνε τις ζεστές ώρες της ημέρας στη θάλασσα, παίζοντας και πλατσουρίζοντας στο νέρο και φτιάχνοντας καστράκια στην άμμο!

Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα;


Μην ανησυχείτε! Το καλό το παλικάρι, ξέρει και άλλο μονοπάτι... Υπάρχουν τρόποι να "νιώσει" το μικρό σας το καλοκαίρι, ακόμα και αν είναι μακριά από τη θάλασσα, δίνοντας του την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το νερό μέσα από διάφορες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει μόνο του ή με παρέα!


Ας δούμε μερικές:

  • Μεγάλο ή μικρό το μπαλκόνι, δεν έχει σημασία. Αν υπάρχει και αυλή, ακόμα καλύτερα! Υπάρχουν πλαστικές πισινούλες σε διάφορα μεγέθη. Φουσκώστε μια πλαστική πισίνα, γεμίστε τη με νερό και αφήστε το παιδάκι σας να δροσίζεται μέσα σε αυτήν. Μη ξεχνάτε να ανανεώνετε καθημερινά το νερό της, για την αποφυγή μολύνσεων.
  • Νεροπίστολα! Πάρτε ο καθένας το δικό του και παίξτε κυνηγητό με νεροπίστολα. Νικητής ο πιο βρεγμένος!
  • Στο κυνήγι με τα νεροπίστολα, μπορείτε να εξοπληστείτε και με νερόμπομπες. Γεμίστε μπαλονάκια με νερό και... καλυφθείτε!
  • Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για πισινούλα, υπάρχει και άλλη λύση. Γεμίστε με νερό τη μπανιέρα. Βάλτε μέσα και παιχνιδάκια (παπάκια, καραβάκια κ.α.) και αφήστε το παιδάκι σας να το ευχαριστηθεί! Στρώστε μπροστά από την μπανιέρα ένα χαλάκι ή πετσέτες για να πατάει το παιδάκι σας και να σκουπίζει τα πόδια του όταν βγαίνει έξω, για να μην υπάρχει κίνδυνος να γλυστρίσει.
  • Εναλλακτική λύση, αντί το γέμισμα μπανιέρας, το γέμισμα μιας μεγάλης λεκάνης, όπου θα μπορεί να "κάνει μπάνιο" τις κούκλες και τα παιχνιδάκια του, ακόμα να μπει μέσα και το ίδιο.

Θέλετε να σας βοηθήσει και στις δουλείες του σπιτιού; 

Ωρίστε μερικές ωραίες ιδέες για να τις κάνει με ευχαρίστηση...

  • Πλύσιμο μπαλκονιού με λάστιχο. Φορέστε του παπουτσάκια αντιολισθητικά και αφήστε το να καθαρίσει με το λάστιχο το μπαλκόνι ή την αυλή.
  • Πότισμα λουλουδιών με το λάστιχο ή με το ποτιστήρι.
  • Πλύσιμο αυτοκινήτου. Βάλτε το να σας βοηθήσει είτε με το τρίψιμο με το σφουγγάρι, είτε με το ξέβγαλμα με το λάστιχο.
  • Καθάρισμα καγκέλων. Γεμίστε έναν κουβά με νερό και δώστε στο παιδάκι ένα πανί, το οποίο θα βουτάει στο νερό και θα το στίβει πριν καθαρίσει τα κάγκελα. Βοηθήστε το λέγοντας κάθε πόσο θα πρέπει να βουτάει το πανάκι στο νερό.

Και μη ξεχνάτε, όταν υπάρχει ήλιος, είναι απαραίτητα το καπέλο, το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου!

Καλή διασκέδαση!

Κυριαζή Μαρία, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια S.I.-Συγγραφέας-OT blogger